Welkom!

In 2017 begon ik met het verzamelen van attributen van het mijnverleden. Of het nou ging om papierwerk, penningen, lampen of kolenwagentjes, alles werd verzameld. Na een aantal jaar werd het hoog tijd een plek te vinden om deze collectie uit te stallen. Meer weten over het ontstaan van het museum? Klik hier!

Sinds april 2022 zijn de deuren geopend van Privémuseum D'r Bickel.
Op de website kunt u informatie vinden over ons, het museum, de activiteiten en de collectie.

 


 

 Openingstijden & arrangementen

Het museum biedt naast de jaarlijkse open dagen diverse andere mogelijkheden extern of op locatie. Meer weten over het bezoeken van het museum en de verschillende arrangementen? Klik hier voor meer informatie!

Collectie-uitbreiding?

Zoals op de open dag van 25 juni 2023 al te zien was, verzamelen wij naast onze unieke mijncollectie ook nog alles van winkels, apotheken en bedrijven van vroeger. 

Deze collecties gaat een plekje krijgen in de uitbreiding van ons museum.
Natuurlijk willen we ook deze collectie nog verder uitbreiden en online laten zien. Om hier meer over te lezen en zien, klik hier!

 Lampenreparaties

Zelf die oude mijnlamp nog liggen of hangen in de kast of op zolder? Er vanuit gegaan dat het een niet-werkend voorwerp is uit de gouden tijd van de mijnen? 
Bij ons in het museum kunt u uw oude lamp weer tot leven laten komen en volledig laten restaureren.

Lees meer...

Word vrijwilliger!

Om de volgende open dagen en activiteiten wederom een groot succes te kunnen laten worden, hebben wij uw hulp hard nodig! Heeft u interesse om bij (evt. de voorbereidingen van) één of meerdere activiteiten uit te helpen? Meld u dan aan als vrijwilliger via deze link!


 


 

Contact

Bij eventuele vragen over o.a. samenwerkingen of informatie, kunt u hier contact met ons opnemen.

Privémuseum D'r Bickel
Stein