Samenwerkingen 

Mede door het jarenlange verzamelen, zijn er meerdere samenwerkingen en contacten opgebouwd. Deze contacten nemen ook regelmatig deel aan de open dagen en activiteiten.

Andy Huveneers - D'r Lampist

Andy heeft vanuit zijn familie altijd 'de mijn' in zijn bloed gehad. Zijn vader heeft namelijk zelf op Staatsmijn Maurits gewerkt, waardoor Andy hier alles tot in de kleinste details over weet te vertellen. Ook wat betreft kennis over de andere Nederlandse mijnen is Andy van alle markten thuis!

Andy's verzameling bestaat voornamelijk uit diverse mijnlampen. Denk hierbij aan benzine-, pot- en petlampen. Dit zijn niet zomaar relikwieën uit het mijnverleden. Andy is er namelijk dagelijks mee bezig om zijn lampencollectie werken te maken en houden op originele wijze. Bovendien biedt hij de mogelijkheid om uw eigen lamp te laten repareren en weer te laten branden! Om meer te lezen over zijn lampreparaties of om contact met Andy op te nemen, neem dan even een kijkje op de pagina van D'r Lampist

Andy zal met zijn collectie iedere keer te zien te zijn op de open dagen, waarbij hij de mogelijkheid biedt tot een livereparatie van uw mijnlamp en antwoorden geeft op eventuele vragen over uw mijnlamp. 


Modelbouw Bert Senden

Bert is al ruim 45 jaar bezig met modelbouw. Ooit is hij begonnen met modeltreinen, maar omdat er weinig te vinden was van zijn eigen omgeving, is hij zelf aan het bouwen geslagen!  De hobby van het zelf bouwen van de modellen is inmiddels zo groot geworden, dat de modeltreinen iets naar de achtergrond zijn geschoven. Hij maakt niet alleen spoor-gerelateerde modellen, maar ook diverse modellen van Limburgse monumentale gebouwen. 

Eén van zijn modellen is te zien in ons museum, namelijk Schacht 1 van Staatsmijn Emma. Verder bezit Bert nog enkele seinhuisjes, Schacht 1 van de Oranje Nassau Mijnen (werkend) en diverse papieren en petten van de Mijnspoorwegen. 

Tijdens de open dag van 15 mei had Bert een deel van zijn collectie uitgestald. In de toekomst zal dit nog vaker gebeuren. Nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral een kijkje op zijn Facebook-pagina!

Foto: Model van Schacht 1 van de Oranje Nassau Mijnen, gemaakt door en onderdeel van de privéverzameling van Bert Senden

Privémuseum D'r Bickel
Stein